Hallonpaj

Pajskal:
150 gram smör
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
400 g hallon
Drygt 1 dl strösocker
Färska hallon att dekorera med

Börja med att göra pajskalet. Smula samma smör, florsocker och vetemjöl, gärna med fingrarna eller i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop degen. Slå in den i plastfolie och låt den ligga kallt i minst en timme. Pressa ner degen i en smord pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i 200 grader i 5-7 minuter eller tills det fått fin färg. Låt det svalna. Om degen glider ner från kanterna tar du ut formen och pressar upp degen mot kanterna igen med en gaffel. Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt blandningen småkoka utan lock i 30 minuter eller tills sylten tjocknar. Låt sylten svalna och häll den sedan i pajskalet. Dekorera med färska hallon och servera med vaniljsås eller grädde :)

Har tyvär ingen bild på pajen..jag hittade receptet i en bok på jobbet nämligen. Men den såg verkligen superduper god ut :D Såå try it (fast det kanske blir lite svårt om ni inte har bild på den) menmen ni gör som ni vill :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0